Tipy pro efektivní nákup potravin

Tipy pro efektivní nákup potravin


Bojíte se o své úspory, kdykoli vejdete do supermarketu? S našimi tipy nakupování nikdy nebylo snazší!
1.       Čtěte, čtěte, čtěte
Pro někoho možná na první pohled nudná a tradiční nákupní rada. Netýká se ovšem pouze etiket a studia složení výrobků. Pokud milujete slevy a akce, je dobré také sledovat cenu udávanou za jeden kilogram výrobku. Budete tak moci ceny rychle porovnat a vybrat tu nejvýhodnější.
trh s ovocem.jpg
2.       Oprašte malou násobilku
V mnoha případech to jinak nejde a budete si muset kupeckými počty něco v obchodě počítat. Nevěřte jen slepě prodavačkám u pokladny, i ony se mohou zmýlit. Peníze si vždy pečlivě a v klidu přepočítejte, i když za vámi stojí dlouhá fronta. Jakmile chybějící stokorunu zjistíte až doma, bude už pozdě. Věřte, že i to se vám v záplavě starostí a myšlenek může snadno stát.
3.       Nakupujte v dobrém rozpoložení
Možná už se k vám tato poučka dostala, možná ne. Budete-li ale například nakupovat hladoví, nejdříve doma zjistíte, že jste si právě nakoupili zásoby asi na tři léta dopředu. Není také dobré nakupovat pod stresem nebo ve vzteku. Naráz na všechny zásady zapomenete a stanete se pro obchodníky snadnou kořiští.
lupa nad peněženkou.jpg
4.       Vyhraďte si na nákupy čas
Ve spěchu všechna zmiňovaná předchozí pravidla mizí. Nemáte čas nic přepočítávat, ani nad něčím přemýšlet a to je ta nejhorší varianta. Vyhraďte si tedy pro nákupy určitý den a čas, kdy vás nic nevyruší a budete se moci na danou činnost patřičně soustředit.
5.       Nakupujte sami
Ač se to může zdát kruté, budete možná překvapeni, kolik peněz ušetříte, půjdete-li na nákupy sami. Pro děti jsou naložené regály s pestrobarevnými cukrovinkami obrovským lákadlem. Tím, že nakoupíte před vyzvednutím dítek ve škole, si ušetříte nejen svou peněženku, ale také mnohé výstupy kvůli tabulkám čokolády. Dcera či syn ocení určitě stejně, když jim oblíbenou sladkost donesete sami.

Comments are closed.