Vyrobte si roztomilá zvířátka

Vyrobte si roztomilá zvířátka

Nezáleží na tom, jaké venku právě panuje roční období. S kreativní zábavou může začít třeba hned. Jen je potřeba mít při ruce pár důležitých propriet a vaše fantazie poběží na plné obrátky.
Plstěná filcová zvířátka se vyrábí ručně a velmi snadno. Jedná se vlastně o ovčí rouno, které se dále zpracovává. K této suché technice budete potřebovat ještě speciální jehlu.
Právě ovčí rouno je zlatým hřebem veškerých dekorací a je stále IN.

plsť

5 praktických rad pro šikovné ruce
· Počítejte s tím, že při zpracování a vytváření tvarů, se rouno zmenší asi až o třetinu.
· Bílé rouno používejte jako základ pro trojrozměrné části zvířátek či postaviček. Menší detaily, případně kytičky, lístečky a podobně, tvarujte rovnou z toho barevného.
· Pokud chcete vytvořit pohyblivé části postavičky, pak je pouze jednou jemně přišijte.
· Pro dosažení stejných rozměrů si vše rozpracujte dopředu, abyste měli potřebné srovnání. Až pak pokračujte dál.
· Práce s plstí je opravdu velmi snadná, pomocí jehly můžete neustále přidávat další vrstvy.

vlna

Popíšeme si teď, jak si vyrobit ptáčka:
Připravte si bílé i barevné rouno, hrubou i jemnou jehlu, podložku, špejle, korálky na dozdobení, tavnou pistoli nebo lepidlo.
1.) Základ tělíčka vytvoříte tak, že si na špejli namotáte kus přírodního rouna do tvaru kapky. Pevně utahujte a pak je můžete sundat.
2.) Pak přijde na řadu plstění, které vpravujete pomocí hrubé jehly do základního tvaru, až potom se zařadí do práce i jemná jehla.
3.) Potom celé tělíčko a hlavičku obalíte barevným rounem v tenké vrstvě. Jemnou jehlou je pak konečně pevně spojíte k sobě.
4.) Nakonec vytvarujete zobáček spolu s křídélky. Jakmile máte hotový základ, stačí jenom doladit detaily. K tomu potřebujete pár korálků a tavnou pistoli.
Jak vidíte je to velmi snadné a efektivní. Určitě to zvládnete i vy. Můžete si vytvořit dekoraci pro Velikonoce, léto, podzim nebo i vánoční svátky. Vaše děti vám přitom mohou pomáhat. Užijete si hodně zábavy a budete tak trávit více času společně.

Comments are closed.